AAUP

ARQUITECTES ASSOCIATS URBANISME & PAISATGE

Currículum

AAUP (arquitectes associats, urbanisme i paisatge) és una societat professional dedicada de manera exclussiva al planejament urbanístic i al disseny de l’espai públic. Fundada a partir del despatx profesional de Jordi Romero Sabí, arquitecte urbanista, inclou com a socis professionals els col.laboradors que han participat en la totalitat dels treballs dels darrers 5 anys:

Jordi Romero Sabí, arquitecte. Soci fundador.

Encarna Cortés, arquitecta. Sòcia professional.

Pau Asens, arquitecte. Soci professional.

Borja Iglesias. Soci professional.

Jordi R. de Villalonga, enginyer en informàtica. Soci professional

AAUP és un equip pluridisciplinar. Mantenim acords de col.laboració permanent amb l’empresa d’estudis ambientals Limonium SLP, amb l’enginyeria Greccat SL, amb el Bufet Anglarill & Agulló, amb l’economista Anna Torrella i amb altres especialistes, que són incorporats en funció del tipus de treball.

Dins de AAUP, a banda dels socis professionals abans esmentat, que exerceixen de caps de projecte en tots els treballs, hi treballen actualment els següents tècnics i administratius:

  • Andreu Marfull. Arquitecte Cap de projecte.

  • Irene Viudas. Estudiant d’arquitectura.

  • Guillem Gascón . Estudiant d’arquitectura

  • Jordi R. de Villalonga. Enginyer informàtic

  • Josefina Camps. Administració.

El director de AAUP és en Jordi Romero i Sabí, arquitecte urbanista, dedicat des de 1975 de manera preferent a la planificació i la gestió urbanístiques.

Ha estat arquitecte municipal de Sant Vicenç dels Horts, Director de Serveis d’urbanisme de Santa Coloma de Gramenet, assessor urbanístic de Santa Coloma de Cervelló. Des de 1995 fins al juny de 2000 va ser Cap de l’Àrea d’urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Des de 1983 dirigeix el seu despatx professional dedicat al planejament i l’espai públic. Ha redactat els plans generals o POUM de multitud de municipis, com Lleida, Tremp, El Campello, Elx, Sant Sebastià/ Donosti, Creixell, Sant Bartomeu del Grau, Avià, Bellver o Llívia.

Com a planejament territorial es pot esmentar el Pla director urbanístic de les Àrees residencials estratègiques (ARE) de l’Alt Penedès i Garraf o el Pla plurimunicipal de la Cerdanya. A nivell de planejament derivat destaquen els plans de les Cases Barates del Bon Pastor o el del Gòtic Sud a Barcelona, l’ordenació del Port de Badalona, el Sector de Can Filuà a Santa perpètua de Mogoda, el barri de Can Serra a Manresa o l’ARE de la Plana-2 a Sitges.

Especialista en gestió urbanística, ha redactat i aprovat, entre d’altres, els projectes de reparcel.lació del Port de Badalona o del Sector 21 de Sant Andreu de la Barca.

Pel que fa als projectes d’espai públic, cal destacar les col.laboracions amb en Jaume Artigues (Parc Central de Mataró, premi de la Triennal del Maresme) i amb l’arquitecta paisatgista Imma Jansana (Restauració de la pedrera de la Vallensana a Badalona, Parc de la Mediterrània a l’antic abocador de Guixeres, urbanització del nucli antic d’Hostalric, jardí a Gavà per a Vertix, etc.).

Els arquitectes caps d’equip de AAUP són:

Encarna Cortés (incorporació 1999)

Pau Asens (2005)

Borja Iglesias (2005)

Andreu Marfull (2008)

Tots ells han participat durant aquesta anys en la totalitat dels plans i projectes de la societat, assolint un elevat grau d’especialització en planejament urbanístic.

A banda, com a col.laboradors externs habitualment participen:

Maurici Anglarill, advocat, membre fundador del Bufet Garrigosa des de 1991, i posteriorment fundador del Gabinet Anglarill & Agulló. Està especialitzat en dret urbanístic i col•labora permanentment amb en Jordi Romero i els altres col•laboradors des de 1999 en tots els plans urbanístics del despatx.

Sergi Nogués i Eduard Soler, ambientòlegs, membres fundadors de Limonium SCP, empresa multidisciplinar de serveis ambientals. Col•laboren amb en Jordi Romero des de 2002 en tots els POUM, actualment en els de la Cerdanya, Creixell, Sant Bartomeu del Grau i Avià.

Anna Torrella Reñé, economista, diplomada en Ciències Empresarials i llicenciada en Ciències Econòmiques per la UAB, i Màster en Direcció i Gestió d’Empreses Constructores i Immobiliàries.

PREMIS I MENCIONS


1988 Concurs d’idees per al teatre Clavé de Tordera. Tordera (Maresme).Primer premi.

1988 Concurs d’idees per a l’ordenació de la Cala Sant Pol. Sant Feliu de Guíxols.Primera menció honorífica.

1991 Concurs d’idees del “Palacio de congresos y exposiciones y auditorio de Pontevedra”. Jurat: Rafael Moneo Vallés, Jaume Duró Piferrer, Manuel Gallego Jorreto i Enrique Acuña Fernandez.Primer accèssit.

1994 Concurs d’avantprojectes per a la fira de Tortosa. Ajuntament de Tortosa.

Jurat: Joan Antoni Solans, José Antonio Martinez Lapeña, Manuel Ribas Piera, Alfred Fernandez de la Reguera, Salvadó Tarragó i Josep Llinàs.Tercer premi.

1994 Concurs d’idees del projecte del nou Parc Central de Mataró. Mataró (Maresme).

Jurat: Lluis Cantallops, Manel Torres Capell, Rafael de Cáceres, Joan Antoni Solans, Manuel Ribas Piera, Eduard Bru, Manel Brullet, José L.Gomez Ordoñez.Primer premi.

1995 Proposta seleccionada per a la Triennale di Milano. Pla de Carat (Gavà-Castelldefels). Encàrrec de la Comissió Organitzadora de la Triennale de Milano.

1997 Concurs d’idees pel Nou Teatre de Blanes. Ajuntament de Blanes, Consorci de Cultura. (Baix Empordà). ARR, arquitectes.

Jurat assessor: José Antonio Martínez Lapeña, Ramón Sanabria i Francesc Hereu, arquitectes; Domènech Reixach i Jordi Planas, directors artístics; Octavi Font i Josep Pujol. Segon premi.

2000 Concurs d’Idees Rambla del Celler. Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Tercer premi. Amb Miquel Roig, arquitecte.

2000 Concurs obert i d’idees per a la Remodel.lació del Barri del Bon Pastor (Barcelona). Ajuntament de Barcelona. Primer premi i encàrrec de la Modificació del PGM. 2000-2001.

2000 Concurs d’idees amb selecció prèvia per a l’ordenació del Sector de la Font de la Guatlla (Montjuïc) Ajuntament de Barcelona Primer premi i encàrrec del projecte. 2000-200. Amb Imma Jansana, arquitecta.

2002 Concurs obert i d’idees per a la redacció del nou edifici de la Guàrdia Urbana del Districte de Gràcia i la plaça d’Anna Piferrer. Guanyador del projecte i redacció del projecte executiu. Amb Jaume Artigues, arquitecte, i Enginyeria Greccat. S.L.

2004 Concurs d’idees per a la redacció del projecte d’ordenació de la Plaça Major i la Plaça de Sant Ignasi a Manresa (Bages). Amb Jaume Artigues, arquitecte. Guanyadors del projecte d’ordenació de la Plaça de Sant Ignasi.

2004 Primera Triennal del Maresme (2001-2003). Parc Central de Mataró. Primer premi Espais públics. Amb Jaume Artigues i Miquel Roig, arquitectes.

2008 Concurs per a la redacció del Pla Parcial “El Serrat” a Olot (La Garrotxa). Ajuntament d’Olot. Finalistes.

2009 Concurs per a l’ordenació de l’àmbit del Centre Direccional “Prat Nord” al Prat de Llobregat (Baix Llobregat). Segona menció (tercers classificats). Consorci Prat Nord. Amb h+n+s Landschapsarchitectes - Jansana, de la Villa, de Paaw, arquitectes, SL - Taller d'Enginyeria Ambiental, SL - Jaume Artigues Vidal - Jordi Henrich Monrás

EXPERIÈNCIA EN URBANITZACIÓ I ESPAI PÚBLIC


• Projecte de tractament de l’espai públic de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, Barcelona.
Conjuntament amb Imma Jansana (JDVDP), arquitecta. Agència de Promoció del Carmel i entorns SA. 2009

• Projecte d’arranjament i implantació d’ascensor inclinat al carrer Alguer Agència de Promoció del Carmel i entorns SA. 2009

• Concurs: Ordenació de l’àmbit del Centre Direccional “Prat Nord” al Prat de Llobregat. Amb: h+n+s Landschapsarchitectes - Jansana, de la Villa, de Paaw, arquitectes, SL - Taller d'Enginyeria Ambiental, SL - Jaume Artigues Vidal - Jordi Henrich Monrás. Consorci Prat Nord. Segona menció (tercers classificats).

• Projecte d'urbanització de la Plaça Sant Ignasi, a Manresa (Bages) Conjuntament amb Jaume Artigues, arquitecte. Ajuntament de Manresa. 2004-2008

• Projecte d'urbanització de la Plaça Olimpo, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Col.laborador: Enginyeria Greccat, SL. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. 2004-05

• Projecte del Parc de la Vallensana, a Badalona. Projecte de regeneració de l'antiga pedrera de la Vallensana. Conjuntament amb Imma Jansana, arquitecta, i Taller d’Enginyeria Ambiental, SL Ajuntament de Badalona i Gestora Metropolitana de Runes, SA. 2004-2008

• Projecte de Parc de la Mediterrània, a Badalona. Projecte de la restauració dels terrenys de l'abocador de Pomar. Conjuntament amb Imma Jansana, arquitecta. Àrea Metropolitana. Entitat de Medi Ambient. Ajuntament de Badalona. 2002-08

• Projecte d'urbanització del centre històric d'Hostalric (La Selva). Conjuntament amb Imma Jansana, arquitecta. Ajuntament d'Hostalric. 2002-2005

• Projecte de d'urbanització del Parc de la Guinardera. Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Amb Enginyeria Greccat, SL Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. 2002-05

• Projecte d’urbanització de la Plaça d’Anna Piferrer. Barcelona. Conjuntament amb Jaume Artigues, arquitecte. Amb Enginyeria Greccat, SL. Districte Municipal de Gràcia . Ajuntament de Barcelona. 2002-03

• Projecte d’Ordenació de l’Avinguda de l’Onze de Setembre, entre Av. Remolar i carrer del Roure. El Prat de Llobregat (Baix Llobregat). ARR, Arquitectes, scp. Ajuntament del Prat de Llobregat. 2001-02

• Parc Central de Mataró (Maresme) Primer premi del concurs d’idees (1995). Jordi Romero/ Jaume Artigues/ Miquel Roig. Inaugurat el 21 de maig de 2000. Premi Primera Trienna del Maresme 2004 Ajuntament de Mataró. 2000

• Ordenació del Carrer Gran i els Jardinets de Gràcia. Districte de Gràcia. Ajuntament de Barcelona. 1994

EXPERIÈNCIA EN PLANEJAMENT I GESTIÓ


• Pla Parcial del Sector SUD-5 La Capella, de La Seu d’Urgell. Grup Qualitat. Juny 2009

• Pla Parcial del Sector PPU-8 Cant Traver, de Bigues i Riells. Ajuntament de Bigues i Riells. Adjudicació juny 2009

• Pla d’Ordenació Urbanística municipal d’Olvan. Ajuntament d’Olvan. Aprovació Avanç de POUM setembre 2009

• Pla d’Ordenació Urbanística municipal de La Coma i La Pedra. Ajuntament de La Coma i La Pedra. Aprovació Avanç de POUM setembre 2009

• Pla d’Ordenació Urbanística municipal d’Alp. Ajuntament d’Alp. Aprovació inicial juny 2009

• Pla d’Ordenació Urbanística municipal de Bellver de Cerdanya. Ajuntament de Bellver de Cerdanya. 2008

• Pla d’Ordenació Urbanística municipal de Llívia. Ajuntament de Llívia. 2008

• Pla Director Urbanístic Alt Penedès-Garraf. PDU de delimitació i ordenació de les Àrees Residencials Estratègiques de l’Alt Penedès i el Garraf. Institut Català del Sòl (INCASÒL). Aprovació inicial setembre 2008

• Documents de planejament derivat i projecte d’urbanització de l’ARE de la Plana a Sitges. Institut Català del Sòl. Maig de 2008.

• Concurs Pla Parcial “El Serrat”. Ajuntament d’Olot. 2008. Finalista

• Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Avià. Ajuntament d’Avià. Aprovació inicial maig 2009.

• Pla d’Ordenació Urbanística Plurimunicipal de la Cerdanya. Consell Comarcal de la Cerdanya. 2005-2008. Aprovació inicial desembre 2008. Amb Imma Jansana, arquitecta

• Pla parcial Can Filuà. Institut Català del Sòl i Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. 2006. En execució.

• Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Bartomeu del Grau. Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau. Aprovació inicial desembre 2007.

• Pla especial urbanístic per a la regulació volumètrica del Polígon A del Port de Badalona Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, SA. 2005-2006

• Pla Especial de les instal.lacions de Leroy Merlin a Montigalà (Badalona). Enginyeria Greccat, SL. 2004

• Estudi per a la millora de l’accessibilitat i la mobilitat interna del barri de Pedralbes Nord i Regulació dels usos no residencials. A.V.V. Pedralbes Nord i Ajuntament de Barcelona. 2004-2005

• Projecte de Reparcel.lació del Sector 21 de Sant Andreu de la Barca. Conjuntament amb Maurici Anglarill, advocat. Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 2004-05

• Projecte de Reparcel.lació del Sector Can Serra, Manresa. Conjuntament amb Enginyeria Greccat, SL. Immobiliària MS-MT, SL. 2004-08

• Pla Parcial del Sector Can Serra, Manresa. Conjuntament amb Enginyeria Greccat, SL. Immobiliària MS-MT, SL. Aprovació inicial juliol 2008

• Proposta urbanística al sector del Mas Pepó, Palamós. Conjuntament amb Maurici Anglarill, advocat. Isabel Puig, Ajuntament de Palamós. 2004

• Modificació del PGM en el sector del Port de Badalona. Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, SA. 2004-05

• Estudi de Detall 1 del Pla Parcial El Pedró de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) Santaestrapine, SL. 2004

• Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Creixell Conjuntament amb Maurici Anglarill, advocat, i Marçal Tarragó, economista. Ajuntament de Creixell. 2003-08

• Projecte de Reparcel.lació del Poligon A del Pla Especial del Port de Badalona Conjuntament amb Carles Pareja & Associats, advocats. Marina Badalona S.A. i Ajuntament de Badalona. 2001-03

• Pla Especial de regulació del Sòl No Urbanitzable de L’Escala (Alt Empordà) Amb Enginyeria Greccat S.L. Ajuntament de L’Escala. 2002

• Modificació del PGM al sector del Gòtic Sud de Barcelona. Col.laboradors: Imma Jansana, arquitecta. Marçal Tarragó, economista. Maurici Anglarill, advocat. Foment de Ciutat Vella S.A. 2001-03

• Pla Especial i MPGM al barri de la Font de la Guatlla a Montjuïc, Barcelona. Guanyadors del concurs obert d’idees. Amb Imma Jansana, arquitecta. Ajuntament de Barcelona. Sector d’Urbanisme. 2001-03

• Modificació del PGM al sector de les Cases Barates del Bon Pastor. Guanyador del concurs obert d’idees. Col.laborador: Maurici Anglarill, advocat. Ajuntament de Barcelona. Sector d’Urbanisme. 2000-02

• Pla Especial del Camí del Cementiri a Jafre (Baix Empordà). Jafre-2000 scp. 1999

• Pla Parcial del Sector Ca1 Casavells (Corçà, Baix Empordà). Amb Tomàs Pou Viver, advocat. Ajuntament de Corçà i Habitatges de Casavells S.L. 1997-99

• Pla Especial i Projecte de Reparcel.lació del Polígon Industrial de La Llagosta. (Vallès Oriental) Amb Jesús de la Torre, arquitecte. Ajuntament de La Llagosta. 1996

• Projecte de desenvolupament residencial al Pla de Carat. Gavà-Castelldefels. Selecció de Barcelona per a la Trienale di Milano. Participació per invitació. Projecte publicat a Il Centro Altrove. Editorial Electa. Àrea Metropolitana de Barcelona, Escola d'Arquitectura de Barcelona. 1995

• Pla Especial del Sector del Camp de Futbol de La Llagosta. (Vallès Oriental) Amb Jesús de la Torre, arquitecte. Ajuntament de La Llagosta. 1993

• Pla Especial de l’avinguda de l’Onze de Setembre, El Prat de Llobregat (Baix Llobregat) ARR, arquitectes: Artigues, Roig, Romero. Ajuntament del Prat de Llobregat. 1993

• Plans de Regulació dels Establiments de Concurrència Pública dels Districtes de Gràcia (1992), Les Corts (1993) i Sant Andreu (1994) Ajuntament de Barcelona. 1992-94

• Pla General d’Ordenació d’Elx. Amb Urbanistes Associats S.A. Ajuntament d’Elx. 1983-86

• Pla General d’Ordenació de El Campello (Alacant). Amb Marçal Tarragó, economista. Ajuntament de El Campello. 1984-86

• Pla General d’Ordenació de Donosti / San Sebastian (Guipúscoa). Amb Urbanistes Associats. Ajuntament de Donosti. 1974-78

• Pla General d’Ordenació de Lleida. Amb Urbanistes Associats S.A. Ajuntament de Lleida. 1973-79

• Normes Subsidiàries d’Ordenació de Tremp (Pallars Jussà) En desenvolupament del Pla General redactat anteriorment. Amb Urbanistes Associats S.A. Ajuntament de Tremp. 1977